Întrebări frecvente

Intervenția chirurgicală cu HyProCure se poate face la spitalul Sanador din București, spital la care pot fi găsiți doi dintre medicii care au studiat și practicat această tehnică chirurgicală. Nu știm încă dacă această intervenție se poate face într-un spital de stat și în ce condiții, când vom avea o rezoluție oficială din partea autorităților vom posta pe site noile informații.
Având în vedere că intervenția chirurgicală este realizată într-un spital privat, costul total al acesteia diferă în funcție de politica de prețuri a spitalului, de contractul pe care spitalul îl are cu Casa de Asigurări de Sănătate și de fondurile disponibile. Cea mai corectă și completă informație legată de preț o primiți de la spitalul Sanador.
Un raport internațional de la sfârșitul anului 2015 menționează că există peste 30,000 de oameni care au implantul HyProCure în unul sau ambele picioare. Procedura de stabilizare talotarsală extraosoasă cu HyProCure este utilizată de chirurgi ortopezi din 60 de țări atât pentru copii cât și pentru adulți.
Cel mai probabil acest stent nu trebuie schimbat, dar nu se poate da o garanție în acest sens. În mod normal, odată inserat în picior, HyProCure nu mai trebuie schimbat niciodată. Oasele se dezvoltă în jurul implantului.
Piciorul plat nu apare unilateral, această situație va exista întotdeauna la ambele picioare din cauza poziției bipede. Răspunsul simplu este că intervenția trebuie să fie făcută bilateral. Întrebarea corectă ar fi dacă se face în timpul unei singure intervenții sau nu. Există opinii și recomandări diferite. Unii medici recomandă operația bilaterală concomitentă, alții spun că este mai bine să fie făcută în două etape. Ambele grupuri au argumente pro și contra valide. Cei care recomandă implantarea lor simultană susțin că există avantajul unei anestezii unice, a recuperării în același interval de timp, precum și a îmbunătățirii mai rapide a diferitelor probleme (durere, postură deficitară, oboseală). Medicii care agreează punerea celor două implanturi în intervenții chirurgicale diferite susțin că pacientului îi este mai comod să aibă un picior pe care să se bazeze după operație și în plus, acest lucru îi dă posibilitatea de a se acomoda cu ideea procedurii și de a semnala orice probleme obiective sau subiective.