Ești un pacient care are nevoie de HyProCure?

Urma de picior plat pe nisip

În cazul în care urma picioarelor dumneavoastră pe nisip sau pe o suprafață lucioasă sau poziția genunchilor dumneavoastră arată ca în imaginile de mai sus este cazul să consultați un medic ortoped pentru că s-ar putea să aveți picior plat = platfus.

Piciorul este fundația pe care se sprijină întregul corp atunci când stăm în poziție verticală. Orice modificare care apare în structura acestuia, duce la schimbarea centrului de greutate și la modificarea poziției oaselor de mai sus de articulația gleznei. În timp, această aliniere incorectă a oaselor scheletului trebuie compensată și forțează corpul să pună tensiune suplimentară pe călcâie, glezne, genunchi, șolduri și coloana vertebrală. Astfel apare durerea în punctele care cedează primele, devenind din ce în ce mai accentuată și trecând și la alte articulații. Ignorarea simptomelor și trecerea timpului nu va ameliora situația, care se poate chiar agrava cu apariția unor probleme de sănătate suplimentare, precum diabetul și obezitate.

Dacă piciorul este deja deformat, însă nu aveți niciun fel de simptom, nu înseamnă că articulațiile dumneavoastră sunt aliniate corect și nu există niciun risc de afectare a lor sau progres în suprasolicitarea lor. Când apare durerea, leziunile pot fi avansate, uneori ireversibile.

Nu toți pacienții pot să beneficieze de îmbunătățirea stării picioarelor lor după implantarea HyProCure. Acesta nu este un panaceu al problemelor de picioare. Medicul ortoped va evalua existența flexibilității în piciorul dumneavoastră și vă va spune dacă HyProCure este o posibilă soluție terapeutică sau aveți nevoie de o altă procedură.