Procedura cu Hyprocure

Intervenția chirurgicală de implantare a stentului ortopedic HyProCure implică o procedură minim invazivă, care durează de obicei aproximativ 20 de minute și care se face cu internare de o zi, cu sedare ușoară și anestezie locală.

Totul începe cu o mică incizie a pielii deasupra spațiului numit sinus tarsi. Implantul se plasează ușor în spațiul care există în mod natural între calcaneu și talus. Forma și duritatea implantului previn alunecarea talusului pe calcaneu și mențin forma corect anatomică a părții posterioare a piciorului în ortostatism. Spirele prezente pe implant au rolul de a permite țesutului de cicatrizare să se prindă pe aceste striuri și să mențină implantul pe locul plasat în timpul procesului de vindecare.

HyProCure nu pătrunde în niciun os!

După plasarea implantului în sinus tarsi, mobilitatea articulației devine normală și se corectează distribuția greutății pe picioare. Există cazuri și pacienți la care procedura nu se face bilateral simultan sau la care sunt necesare și alte proceduri chirugicale pentru corectarea completă a alinierii oaselor și stabilizarea altor părți ale piciorului.